Tak bez vtipnýho úvodu:
- VAŘENÍ:VAŘIČ (nejlepší s krytem-tam děsně fouká a dělání závětří neni vždycky jednoduchý), BOMBA (velká vydrží přibližně na 10 dní vaření ráno a večer-je naní napsaný kolik hodin..), HRNEC, POKLICE(ta fakt nutná, jinak to nikdy neuvaříte!!!), LŽÍCE, NŮŽ, OTVÍRÁK, ZAPALOVAČ/SIRKY
- JÍDLO -píšu to jako inspiraci, kdo třeba neví..takže já to dělam na horách takhle: :
vařit 2x denně (snidaně, večeře-přes den je blbost vyndavat na hřebeni vařič..) (obecně je nejlepší něco hodně malýho lehkýho, co děsně hodně zasytí :)
1)k snidanim: POLÍVKA (čínská-nejvyhodnějši-zasytí, nečínská-do ní hodit nějaký drobný těstoviny co se vařej jen pár minut-nudličky, písmenka, čínské nudle..)
2)k večeři: NEJVĚTŠÍ JIDLO ZA DEN-co je výhodný:
*jednoznačně nejvýhodnější (dělá se to najednou v jednom hrnci, je to rychle a dobrý-glutamany) jsou takový ty instanty těstoviny s nějkou omáčkou"Rychlá večeře", "Amore mio"..možná ješte nejaký (pozor at to nejsou třeba brambory určený na zapečení v troubě...)..takže s těmahle klido každej den (a důležitý: ten jeden pytlík je napsanej že jsou to 2 porce, ale pro normální lidi, je to jen 1!!!porce)...no a komu vadí jist furt to samý, tak kombinace:
* přílohy:rýže v pytlíkách, instant bramborová kaše, kuskus (ten je super-se jen zaleje horkou vodou a za 3 min je k jidlu).
* k tomu: instant omáčka, něco v plechovce (nějaký maso v omáčce, kukuřice atd) (zas blbý že plechovky sou těžký!-takže tech max pár...to samý jako něco ve sklenici(zas zbytečná váha) no a třeba olivy v těch plastových pytlíčkách..no proste tohle jak kdo je na jídlo náročnej a kolik váhy je pro to ochotnej nýst-ja sem nadšená z rejže a do ní olivy uplně stačí...zvlašt když mate celej den hlad...nemá cenu kupovat samotné testoviny a k tomu tu instant omáčku-to je protste ta "Rychlá večeře"....právě obecně je nevýhodný když se to musí vařit 2 věci zvlášť, což je třeba rejže (vařite 20min) a pak ješte omáčka...jenže to musíte mít 2 hrnce abyste měli kam tu rejži odložit, než se zas uvaří omáčka...(tak to sou takový "postřehy" který by vás asi napadly..ale pro jistotu..)
3) přes den: chleba (trvanlivý, nějaký ty spíš hutný-třeba slunečnicový-prostě ne nějaký vzduchový bubliny) (já třeba tak 2 krajice na den), sýry (výhodný taveňáky-trojůhelníčky) (já třeba 1-2 trojuhelniček k jednomu krajíci), sladkosti (musli tyčinky-já třeba tak 2 na den)), oříšky, sušené ovoce, takový ty "topinkový kolečka"...
4)a jinak: SŮL(!!!)pytlíkový čaj (těch jako beru jen pár, na situace kdy celej den staršne prší, ste zalezlí ve stanu a nevíte co dělat, tak vaříte čaj), cukr, koření(?)
5) voda/pití: na každýho flašky 2x 1.5 l flaška (tak 2l-voda na pití plus rezerva na vaření, zuby pokud vájimečně večer na vaření bysme nenarazili na místo u vody)
A CELKOVĚ:co se nemusí koupit na celejch 14 dní (ale jen na půlku-v půlce mezi pohoříma pujdem do města a dokoupíme): chleba (ten jen na půlku, by splesnivěl), sladkosti, sýry (prostě ty věci přes den), jinak jeslti si dobře pamatuju-tak právě třeba ty "rychlý večeře" tam maj dražší než u nás, takže ty bych koupila na celou dobu...
-vyplatí se fakt jako celkem přesně mít určený přesně množství, počty na den..a ne jako koupit od oka "přiměřeně" rychlejch večeří....jinak hrozí že budete mít hlad nebo ponesete zbytečně moc a ty, co budou mít hlad vám to snědí:)
Už mě nic nenapadá, a se omlouvam jestli sem psala něco, co je absolutně všem jasný....